Selecteer een pagina

Hoeveel geld kan je verdienen met YouTube?

Geld verdienen vanuit je huis is tegenwoordig steeds populairder. Met name voor veel jongeren is het de droom om vanaf thuis je geld te kunnen verdienen zonder dat je voor een baas werkt. Een van de manieren waarop je dat kan doen is met YouTube! 

Een eigen kanaal starten

De eerste stap wanneer je geld wilt verdienen met youtube is het beginnen van een eigen kanaal. Het aanmaken van je eigen youtube kanaal is een kleine moeite. Iedereen kan een youtube account aanmaken. Dit is eigenlijke het enige wat je hoeft te doen en natuurlijk zorgen dat je profiel en video’s openbaar zijn.

Wat ga je doen?

Het belangrijkste is om te bedenken wat je met je YouTube kanaal gaat doen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende YouTubers die allen iets anders doen. Een populaire opties zijn onder andere vloggen. Hierbij leg je de dagelijkse dingen in je leven vast op video. Het nadeel is wel dat dit al veel gedaan wordt en het moeilijker is om hiermee op te vallen. Andere opties zijn, het maken van tutorials of advies video’s. Heb je een bepaalde skill of heel veel kennis van een bepaald onderwerp? Dan is dit de perfecte optie! Hier valt ook veel geld en roem te verdienen. Wie heeft er nou niet gehoord van Nikkietutorials!

Hoe verdien je geld met YouTube?

Er zijn meerdere manieren om geld te verdienen met YouTube. Twee veel voorkomende en makkelijke manieren zijn door middel van advertenties of sponsoring. Met advertenties krijg je geld voor de advertenties die voor na of tijdens je video worden afgespeeld. Hierbij ontvang je een bepaald bedrag bij een aantal kliks. Bij sponsoring krijg je geld van bedrijven die je betalen om producten te promoten. Hierbij kan het zijn dat je geld krijgt of dat je het product gratis krijgt wanneer je deze promoot.

Hoeveel verdien je met YouTube?

De belangrijkste vraag is natuurlijk hoeveel verdien je met YouTube? Hoeveel je verdient is afhankelijk van het aantal views dat je krijgt. Hoe meer views je hebt des te meer geld je krijgt voor de advertenties. Daarnaast ben je natuurlijk ook veel interessanter voor bedrijven als je meer kijkers hebt. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je video’s zoveel mogelijk bekeken worden! Maak daarom zoveel mogelijk reclame voor jezelf, dit kan je eenvoudig doen via social media, met name als je daar een beetje bereik hebt opgebouwd. Daarnaast kan je natuurlijk ook altijd je familie en vrienden vragen of zij je een beetje willen promoten!