Selecteer een pagina

De juiste partner voor je website en design

Als je je afvraagt welke partijen jouw webdesign uit handen kunnen nemen dan ben je op het juiste adres belandt! Ik heb namelijk een aantal partijen hieronder op een rijtje gezet die zich bezighouden met webdesign. Per per partij zal ik de voor- en nadelen benoemen, zodat je zelf een afweging kan maken welke webdesign partij het beste bij jouw wensen aansluit.

Website laten maken door ZZP’er

Veel mensen kiezen ervoor om een website te laten maken door een zzp-er, ook wel freelancer genoemd. Je vindt freelancers al snel in allerlei verschillende categorieën. Denk aan verschil in expertise, opleidingsniveau, ervaring, etc. Omdat je relatief snel en zzp-er hebt gevonden in iedere regio is samenwerken met freelancers populair. Het grote nadeel dat je vaak tegenkomt is dat zij als eenlingen weinig zekerheid bieden. Hou daar dus wel rekening mee op het moment dat je met een freelancer in zee gaat. Je bent immers op hem of haar aangewezen en heb geen vangnet. 

Website laten maken door student

Mocht je net beginnen, dan is budget waarschijnlijk een belangrijke pijler binnen jouw wensen. Als je erachter komt dat je een freelancer nog niet voldoende kan betalen dan kan je ook uitwijken naar student. Vaak zijn freelancers ook begonnen als student, waardoor ze dezelfde soort opleiding hebben gevolgd. Echter is het grote verschil de ervaring die een freelancer wel heeft opgedaan en bij een student nog minimaal zou zijn. Als je hiervoor kiest probeer dan een student te zoeken die al het één en ander aan portfolio materiaal met jou kan delen.

Website laten maken door platform

Als je de regie iets meer in eigen handen wil nemen en dan kan het een verstandige keuze zijn om een platform in te schakelen. Zulke online platforms zijn er zowel voor ondernemers die zelf een website willen bouwen als voor ondernemers die het volledig willen uitbesteden. Als je dit zelf wil gaan doen dan kan je bijvoorbeeld terecht bij een Wix of Jimdo. Wanneer je ervoor kiest om dit aan iemand anders over te laten dan kom je al gauw uit bij platforms zoals Fverr. Hou er bij Fverr er wel rekening mee dat designers vaak uit het buitenland komen en dit voor enige communicatieve uitdagingen kan zorgen.

Website laten maken door bureau

De meest veilige optie is om te kiezen voor een bureau dat jou helpt bij jouw webdesign vraagstuk. Bureaus zijn gevuld met mensen die dagelijks met webdesign vraagstukken te maken krijgen. Bij grote bureaus betaal je hier dan ook wat extra voor, maar je bent meer zeker van de juiste expertise. Je kan jouw webdesign vraagstuk ook toevertrouwen aan een kleiner bureau, of soms zelfs een SEO bedrijf. Deze hebben doorgaans ook veel ervaring met het laten maken van een website.